Derfor skal du overveje en form roller til din næste træning

januar 3, 2022

Dette indhold er sponseret

Der er intet som en god tur i motionscenteret eller en god løbetur i naturen, bortset lige fra ømheden dagen efter. Den taler vist for sig selv. Vi ved alle hvor vigtig opvarmningen er inden træning, og hvor vigtigt det er at strække godt ud efter træning. Du har muligvis stiftet bekendtskab med flere typer af opvarmning, udstrækning og udstyr dertil. En form ruller vil faktisk kunne gøre en stor forskel for din træning, selvom den måske ikke ser ud af så meget. I denne artikel vil du kunne læse om hvordan du gennem opvarmning og udstrækning kan få det bedste ud af din træning. 

Derfor skal du varme op inden din træning

Når du er trukket i træningstøjet vil det være oplagt bare lige at bruge 10-15 minutter af din træning på at varme dine muskler godt op. Mange vælger at springe opvarmningen over, men det er der altså ikke en god idé. De fleste har prøvet at døje med dårlige knæ, skulder ømhed eller manglende fleksibilitet. Dette forekommer oftest gennem stillesiddende arbejde m.m. Det er vigtigt, at dine muskler er ved at de skal arbejde og løfte tungt inden du begynder. En opvarmning kan derfor ses som en måde, hvorpå du fortæller dine muskler at nu skal de arbejde. Samme princip når du vågner om morgenen, så skal du altså også lige i gang. Det helt samme gælder altså også for dine muskler. 

Inspiration til din opvarmning

En opvarmning indeholder flere ting, du kan med fordel starte med 10-minutters cardio. Hvis du ikke har cardiomaskiner i nærheden, så kan du løbe rundt på stedet, lave høje knæ, sprællemand osv. Herefter vil det være en god idé at få bevæget de forskellige led du har i kroppen. Afslutningsvist kan du, ud fra hvilke muskelgrupper du skal træne, lave øvelser specifikt rettet mod skulder, ryg eller baller eksempelvis. Få pulsen op, og få en god kontakt til dine muskler er alfa omega for din træning. 

Efter træning

Her kan du med fordel finde et underlag frem og strække dine forskellige muskler ud. Brug gerne tiden på at trække vejret dybt, og kom ned i gear efter din hårde træning. Du kan med fordel benytte dig af forskellige udstyr til dette. En form ruller er blevet populær blandt mange, da den kan forbedre din blodcirkulation, øge din smidighed og mindske risikoen for skader. Sørg desuden for at få et godt måltid mad efter din træning, og lad dine muskler restituere. På den måde bliver du helt klar til næste træning.