Hvem opfandt fodbold

Hvem opfandt fodbold?

august 3, 2020

Fodbold er én af verdens største – hvis ikke den absolut største – sportsgrene. Den spilles stort set i alle verdens lande, og er elsket af de fleste. Det er en sport, som vi mennesker har spillet i mange hundrede, måske tusindvis af år. Den spilles i utroligt mange udgaver, men den officelle en af slagsen har vi i denne artikel forsøgt at give et bedre billede af. Herunder kan du nemlig læse meget mere om fodboldens historie, hvem der opfandt sportsgrenen samt hvem, der i dag kan kalde sig hhv de bedste spillere og de bedste fodboldklubber i verden.

 

Fodboldens historie

Fodbold som den sportsgren vi kender i dag blev opfundet i England i 1886. Samtidig blev fodboldforbundet “FA” grundlagt, som er en samlet forening for alle de engelske fodboldklubber. I starten var det kun de rigeste, der måtte få lov til at spille fodbold i England – men sådan er det heldigvis ikke i dag. I dag er fodbold for alle, og især i England er det blevet en sport, som stort set hele befolkningen går op i med liv og sjæl. 

 

De største fodboldklubber i Verden – den dag i dag

Der er mange måder at måle på, hvilken fodboldklub, der i dag er den største i Verden. Typisk måler man på indtægter, sponsorater og økonomi i klubben. Og når man måler på denne måde, er det FC Barcelona, Manchester United og Real Madrid FC, der er Verdens største fodboldklubber. Måler man derimod på tilskuerindtægter finder man Arsenal FC i top tre sammen med Manchester United og Real Madrid. Disse målinger bør dog altid tages med et gran salt, da eksempelvis tilskuerindtægter varierer på grund af størrelsen af de enkelte klubbers stadions. Måler man derimod på indtægter fra visninger i TV fnider man tre helt nye klubber i top tre; nemlig Liverpool FC, Manchester City FC og Chelsea FC.

 

Verdens bedste fodboldspillere

I kategorien “verdens bedste fodboldspiller” finder man helt sikkert mange individuelle og uofficelle meninger om hvem, der bør løbe med denne titel. Dog uddeler FIFA (Federation Internationale de Football Association – det internationale fodboldforbund) hvert år prisen “Ballon d’Or”, som også kaldes “Den Gyldne Bold” til årets bedste fodboldspiller.

Mange af de største og mest betydningsfulde spillere i de store klubber rundt om i verden har vundet denne pris. Her kan blandt andet nævnes Ronaldinho i 2004 og 2005, Ronaldo i 1996 og 1997, Zinedine Zidane i 1998, 2000 og 2003, Kaká i 2007, og så naturligvis Cristiano Ronaldo – som har vundet den fire gange – og Lionel Messi – som har vundet den seks gange.