3 måder at spise sundere i en travl hverdag

februar 15, 2022

Dette indhold er sponsoreret 

I en travl hverdag med aftaler, træning, skole, arbejde og så videre, kan det til tider være svært at få tid til at vælge den sunde og nærende mad. Ofte er take away den nemme løsning, og uden man ved af det, har man brugt uanede mængder penge og ikke fået den næring, man egentlig havde brug for. Selvom man tror man køber noget der er sundt, kan der være en masse tilsætningsstoffer eller kalorier, man ikke tænker over. Måske er du for hurtig til at købe en hurtig snack på farten, for at stille den lille sult, eller fordi du ikke nåede morgenmaden. Men med nogle få tips og tricks, kan det blive meget nemmere at spise sundt i en travl hverdag, uden at det tager så meget ekstra af din tid. 

Køb måltidskasser

En super smart løsning på det her problem kunne være måltidskasser. De er nemme og hurtige at få bestilt, og hvis det endda er økologiske måltidskasser, så er det jo endnu et plus på sundhedsskalaen. På den måde kan du få opskrifter og ingredienser leveret lige til døren, så du både undgår at skulle finde på en masse sunde retter og købe ind til det hele. Der findes uendeligt mange forskellige måltidskasser, og de er nemme at skræddersy, så de passer lige præcis til dig. Det eneste du skal gøre er, at vælge den, der passer til dig, og få den bestilt i en fart.

Forbered dine måltider på forhånd

En anden løsning, som også er rimelig udbredt er meal prep, som det så fint hedder på engelsk. På den måde kan man forberede sine måltider på en dag, hvor man har lidt mere tid, og så bare gøre dem klar i individuelle beholdere til hele ugen. Du kan eventuelt lave nogle store portioner af en linsegryde, ris og kylling eller en stor pastaret, så du har til flere dage frem. Det er også en god ide at forberede nogle mindre mellemmåltider, som man ikke køber noget usundt på farten. En lifesaver kan også være at forberede morgenmaden, hvis det er der, man har travlt. For eksempel ved at gøre bær klar til en smoothie eller preppe nogle sunde bananmuffins. Så får man en ordentlig start på dagen, og har energi i mange timer.

Køb ordentlige råvarer

Det er essentielt at have ordentlige råvarer, for at kunne leve sundt. Undgå at dit køleskab og køkken generelt bugner med cornflakes, yoghurt med sukker, slik og andre nemme, men hverken nærende eller mættende madvarer. Køb i stedet en masse grønt og proteinrig mad.