Sund kost er en forudsætning for at du kan dyrke din sport ordentligt

juli 8, 2021

Dette indhold er sponsoreret.
For dig der går op i din sport, og gerne vil kunne præstere og få det bedst mulige ud af din sport, er det en forudsætning, at du får en god kost. Den kan dog sagtens bestå af kun grøntsager.

Du skal have kulhydrater

For at præstere i din sport er det vigtigt, at få dine kulhydrater. Via kulhydrater får du energi til din muskler, og kan præstere det du gerne vil. Mange kan være forskrækket over kulhydrater, da de tror, at de vil tage på ved at indtage kulhydrater. Men kulhydrater er godt for dig, der gerne vil præstere og yde, så får du dermed også forbrændt de indtaget kulhydrater. Og uden kulhydrater kan du også risikere at gå sukkerkold, og dermed ikke kunne færdiggøre din sport.

Proteiner

Men selvfølgelig skal du også have proteiner til at opbygge din muskelstyrke. Proteiner er kroppens byggeklodser og en forudsætning for, at du har styrken til at kunne yde i din sport. Specielt hvis du dyrker mere styrkebetonet sportsgrene, har du behov for muskelopbygning og dermed en god base af proteiner.

Grøntsager

I princippet kan du få alt du har brug for til din krop i forbindelse med sport ved at spise grøntsager og frugt. Det er selvfølgelig vigtigt at spise et varieret udbud af grøntsager, for at dækket alle dine behov. Men med hun at spise frugt og grønt opnår du desuden at forebygge rigtig mange sygdomme.

Veganerkasse

Bestiller du evt. årstiderne veganer kasse vil du få grøntsager nok til at du sagtens kan udføre din sport. Der findes hos årstideren en række valgmuligheder, så du kan bestille ud fra dit eget behov. Eksempelvis kan du bestille en kasse med tre aftenmåltider. En mulighed der giver små lækre, vegetariske retter, som virkelig er udsøgte.

Glutenfri

Blandt andre gode muligheder hos årstiderne er en kasse med glutenfri veganermåltid. Der findes mange mennesker med allergi overfor gluten, der er et protein, som findes i en række kornsorter.  Glutenallergi, eller Cøliaki, giver en inflammation på tyndtarmens indvendige slimhinde. Når en person med glutenallergi indtager gluten ødelægges de små fimrehår i tyndtarmens overflade, og tarmens kan ikke optage mineraler, vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer på en optimal måde. Har du glutenallergi vil din præstationsevne blive markant nedsat, når du indtager gluten.

Der er dog rigeligt andre muligheder hos årstiderne. Blandt andet kan du selv sammensætte din egen kasse ud fra dit behov og din smag. Det går det også til en billigere løsning for du på den måde udnytter alt du får leveret.